Šokujúca pravda o ruskom šéfovi dopravnej polície! Vďaka úplatkom žil v zlatej vile

NETKY.SK • 22 Júl 2021, 08:50 • 2 min
Šokujúca pravda o ruskom šéfovi dopravnej polície! Vďaka úplatkom žil v zlatej vile

RUSKO - Úrady v Rusku sa rozhodli prešetriť majetok šéfa dopravných policajtov, ktorý žil v luxusnej vile so zlatými toaletami, ktorá rozhodne nebola dedičstvom po bohatých predkoch!

slovakia

left justify in out

Zistilo sa, že Alexej Safonov, vedúci oddelenia regionálnej dopravnej polície v Stavropoli, si na vilu zarobil. No bolo to prostredníctvom prijímania vysokých úplatkov. Informoval portál vesti.ru.

 

img

 

V tomto vynášajúcom biznise však nebol sám. Úrady zatkli ďalších 6 osôb. Odhalili tak policajný gang, ktorý mal minimálne 35 členov. Úplatky brali za to, že vodičom nákladných áut predávali povolenia, aby mohli prekročiť hranice. Policajti im už následne nekontrolovali povolenia ani náklad. Počas razií v desiatkach domov zaistili množstvo dokumentov, hotovosti a drahých áut.

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: V blízkosti prezidentského paláca v Kábule dopadli tri rakety

 

„Trestné stíhanie bolo začaté pre podozrenie z trestného činu. Organizovaná skupina vedená vedúcim Štátneho inšpektorátu bezpečnosti dopravy ministerstva vnútra Ruska pre územie Stavropol, policajným plukovníkom Alexejom Safonovom, brala úplatky v obzvlášť veľkom rozsahu,“ povedala hovorkyňa Svetlana Petrenko.

 

Bezpečnostné zložky vykonali viac ako 80 prehliadok v útvaroch dopravnej polície, v kanceláriách dopravných organizácií a na domácich adresách podozrivých.

 

img

 

Safonovov dom zvnútra vyzerá ako zlatý palác.  V obývacej izbe je točité schodisko zo snehobieleho mramoru a zábradlie s vintage vzormi. Dokonca aj vypínače sú zlaté. Na stenách je číry zlatý obklad. 

 

img

 

Na strope sú umiestnené fresky a obrazy anjelov. Safonov zrejme po ťažkej práci oddychoval na mäkkých pohovkách a kreslách so zlatými nohami. Samozrejme v miestnosti nechýba ani zlatý krb.

 

img

 

Kúpeľňa si zaslúži osobitnú pozornosť. V strede miestnosti je veľká vaňa. Niekoľko starožitných zrkadiel v zlatom ráme. Strop zdobí nádherný masívny luster. Najhlavnejšou dekoráciou je zlatá toaletná misa.

 

img

 

„Nie všetci zamestnanci Štátneho dopravného inšpektorátu dokážu odolať ponúknutým peňažným odmenám“ uviedol.

 

img

 

Pred domom sú zaparkované dve biele a modré vozidlá BMW. V komunikácii s médiami podplukovník z tohto zlatého domu dokonca poradil, ako správne jazdiť jeho autami. "Musíte sa len pripútať. Je dokázané, že bezpečnostný pás zachráni životy pri čelnej zrážke," odporučil.

 

img

 

Podľa vyšetrovania dal hlavný dopravný policajt regiónu dokopy silnú skupinu, ktorá zahŕňala aktívnych zamestnancov ale aj zamestnancov vo výslužbe. Vrátane bývalého šéfa oddelenia dopravnej polície Alexandra Arzhanukhina, inšpektora Vitalija Melčikova a štyroch civilistov.

 

Zistilo sa, že členovia organizovanej skupiny niekoľko rokov vyrábali a predávali preukazy pre dopravné spoločnosti zaoberajúce sa nákladnou dopravou. Tento preukaz bol akýmsi preukazom na cestovanie bez kontroly.

 

img

 

Po rozsiahlej špeciálnej operácii a zadržiavaní na stavropolskom území sa minister vnútra Vladimir Kolokoltsev rozhodol odvolať šéfa ústrednej správy Stavropolu z jeho funkcie. „Minister vnútra Ruskej federácie, policajný generál Vladimir Kolokoltsev, rozhodol o odvolaní šéfa Hlavného riaditeľstva Ministerstva vnútra Ruska pre územie Stavropol generálmajora polície Sergeja Ščetkina,“ uviedol oficiálny zástupca Ministerstva vnútra Ruskej federácie Irina Volk.

 

Alexej Safonov bol koncom roka 2012 menovaný do funkcie vedúceho Štátneho dopravného inšpektorátu na území Stavropol. Safonovovi podriadení odmietli posledné udalosti komentovať.

 

Nejde o prvý tohtoročný škandál súvisiaci s dopravným inšpektorátom. Na jar bol zadržaný a zatknutý šéf Štátneho inšpektorátu bezpečnosti dopravy v Ťumeňskej oblasti Alexander Selyunin. Pokiaľ ide o Stavropol, vyšetrovatelia teraz pracujú so všetkými zadržanými. 

 

Šéf dopravných policajtov Alexej Safonov sa zrejme presunie zo svojho luxusného hradu do skromnejších podmienok, a to konkrétne medzi sivé steny vyšetrovacej väzby. Odborníci poznamenali, že to pravdepodobne nie je posledné zatknutie z kruhu vysoko postavených osôb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies