Šokujúca informácia: Snajperov v Kyjeve nenajal Janukovyč, ale lídri Majdanu!

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 18:00 • 2 min
Šokujúca informácia: Snajperov v Kyjeve nenajal Janukovyč, ale lídri Majdanu!

KYJEV – Snajperi, ktorí strieľali do demonštrantov a policajtov počas protestov v Kyjeve boli údajne najatí lídrami Majdanu. Informovala o tom Russia Today s odvolaním na telefonát medzi šéfkou diplomacie EÚ Catherine Ashtonovou a estónskym ministrom zahraničia, ktorý sa dostal na internet.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vynára sa stále viac a viac informácií o tom, že za snajpermi nebol Janukovyč, ale niekto z novej koalície," povedal minister Urmas Paet. „Musíme to vyšetriť, ešte som o tom nepočula. Môj Bože,“ odpovedala Ashtonová.


Telefonát prebehol po tom, čo Paet navštívil Kyjev 25. februára počas najsilnejších stretov medzi proeurópskymi demonštrantami a policajtmi. Paet sa tam dokonca stretol s doktorkou, ktorá ošetrovala postrelených snajpermi a povedala, že aj policajti aj demonštranti boli strelení tými istými osobami.

"Olga (Bogomoletsová) mi povedala, že všetky dôkazy ukazujú na to, že ľudia z oboch strán boli zabití snajpermi," povedal Paet Ashtonovej v telefonáte."To je strašné," reagovala Ashtonová.


"Ukázala mi nejaké fotografie, a ako lekárka mi povedala, že na zraneniach týchto osôb vidí rovnaký rukopis. Veľmi ju pobúrilo to, že nová koalícia odmieta vyšetriť, čo sa v skutočnosti stalo," dodal Paet v telefonáte.

Podľa Russia Today bol telefonát zverejnený členmi ukrajinskej bezpečnostnej služby (SBU), ktorá je lojálna prezidentovi Janukovyčovi. SBU totiž odpočúvala telefóny Ashtonovej a Paeta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies