Šokovaná Valencia, premožiteľ Slovana umlčal štadión v Eindhovene

NETKY.SK • 20 September 2013, 12:20 • 2 min
Šokovaná Valencia, premožiteľ Slovana umlčal štadión v Eindhovene

VALENCIA - Zatiaľ, čo britské a talianske futbalové kluby vstúpili do skupinovej fázy Európskej ligy 2013/2014 úspešne, FC Valencia a PSV Eindhoven utrpeli nečakané domáce prehry.

slovakia

left justify in out

Futbalisti španielskej Valencie vstúpili do bojov v EL nečakane hladkou domácou prehrou 0:3 s waleským klubom Swansea City. Domáci favorit a osemfinalista minulej edície Ligy majstrov hral od 10. minúty bez vylúčeného francúzskeho stopéra Adila Ramiho, pričom početnú výhodu už o päť minút využil Bony Wilfried. Po zmene strán pridali "labute" ďalšie dva góly zásluhou Michua a Jonathana de Guzmana, takže do tabuľky A-skupiny si pripísali tri body.

"Mužstvo je v problémoch, ale musíme len ďalej tvrdo pracovať," povedal tréner Valencie Miroslav Djukič. "Toto mužstvo nie je spoľahlivé pri protiútokoch alebo zabezpečovaní defenzívy. Neobávam sa o svoj post. Jediná vec, ktoré má trápi, je slabý odvar, ktorý ponúkame." Naopak, tréner účastníka Premier League Michael Laudrup mal dôvod na prívlastky ako "fantastický zápas." "Samozrejme, že červená karta v úvode zápasu ho ovplyvnila, ale často som už v minulosti videl mužstvá s 10 hráčmi a v domácom prostredí aj tak vyhrali," povedal dánsky odborník. "Dominovali sme v zápase od prvej do poslednej minúty. Som v klube len 15 mesiacov, takže musia posúdiť iní, aký je to úspech v kubovej histórii. Rozhodne to bol však pre nás fantastický večer a fantastický výsledok."

Duel PSV Eindhoven - Ludogorec Razgrad viedol slovenský rozhodca Ivan Kružliak. Bulharský majster a premožiteľ Slovana Bratislava v 2. predkole Ligy majstrov prekvapujúco vyhral na pôde holandského tímu 2:0. Pred prvým gólom vybehol brankár PSV Jeroen Zoet mimo šestnástky, ale loptu odkopol len presne na kopačky Romana Bezjaka, ktorý zo 40 metrov poslal pohotovo loptu do opustenej brány. Domáci nevyužili svoje šance a tak v 74. minúte prišiel ďalší trest. Holandský rodák Virgil Misjidan sa dostal v šestnástke k odrazenej lopte, pričom najprv mieril do žrde a z dorážky poslal loptu medzi nohy brankára PSV.

"Vedeli sme, že Ludogorec by mohol dobre zahrať a agresívne brániť. Je to tiež mužstvo, ktoré si dokáže vypracovať gólové šance aj na ihrisku súpera," povedal bývalý holandský reprezentant a tréner PSV Phillip Cocu. Podstatne väčší dôvod na úsmev mal po štvrtkovom večeri v Holandsku tréner bulharského majstra Stoičo Stojev: "Pre nás je to historický moment. Prišli sme do Eindhovenu s tým, že máme toho dosť, čo môžeme ponúknuť. Ale rozhodne je naše víťazstvo nečakané."

Do jarného 16-finále EL sa prebojujú dva najlepšie tímy z každej z dvanástich skupín. K 24 postupujúcim klubom sa pridá osem mužstiev, ktoré obsadia 3. priečky v skupinách Ligy majstrov. Hracím dňom EL je tradične štvrtok. Prvé zápasy sú na programe 20. septembra. Ďalšie kolá: 3. októbra, 24. októbra, 7. novembra, 28. novembra a 12. decembra. Každý tím hrá s každým raz doma a raz vonku, celkovo v skupine absolvujú mužstvá šesť zápasov. Finále sa uskutoční 15. mája 2014 v Amsterdame. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies