Sokolíkom nevyšiel zápas proti mladším Nórom

NETKY.SK • 27 Marec 2019, 09:35 • 2 min
Sokolíkom nevyšiel zápas proti mladším Nórom

DUNAJSKÁ STREDA - Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali v utorkovom prípravnom zápase v Dunajskej Strede s výberom Nórska do 20 rokov 0:2. Zverenci trénera Adriána Guľu predtým v marcovom asociačnom termíne zdolali v Žiline grécku dvadsaťjednotku 4:3. Do kvalifikácie ME 2021 vstúpia mladí Slováci 6. septembra v Azerbajdžane.

slovakia

left justify in out

"Takéto situácie sa nám nemôžu stávať," zhodli sa slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov po utorňajšej prehre v prípravnom zápase proti o rok mladším Nórom (0:2).

 

 


"Prvý gól som dostal prakticky do prázdnej bránky. Pri druhom som nedočiahol na hlavičku súpera, i keď som sa načahoval," opísal gólové situácie brankár slovenskej "dvadsaťjednotky" Martin Vantruba, ktorý odchytal prvý polčas. Katom zverencov Adriána Guľu boli podľa gólmana FK Železiarne Podbrezová práve štandardky.

 

"Očakávali sme od súpera presne to, čo aj hral - silný pressing, ktorý nám robil problémy. Paradoxne sme inkasovali zo štandardných situácií, ktoré sme si neustrážili. Keby sme tak učinili, mohlo byť aspoň 0:0," doplnil Vantruba, ktorý odchytal celý piatkový duel proti gréckym rovesníkom (4:3) v Žiline. V dvoch stretnutiach dohromady inkasoval až päť ráz. "Tie góly si musíme zanalyzovať. Nedostávam ich iba ja, ale všetci. Viem, že niektoré situácie som mohol pokryť lepšie, nebol som pri nich stopercentný," poznamenal Vantruba.

 

prípravný zápas:

 

Dunajská Streda

 

Slovensko 21 - Nórsko 20 0:2 (0:2)

Góly: 38. Haaland, 45.+1 Ostigard, ŽK: Pokorný, Šulek, Herc, Adamec, Boženík - Haaland, Hadzic, ČK: 62. Herc po 2. ŽK. Rozhodovali: Orel (ČR) - Galo, Vitko (obaja SR), 874 divákov.

SR 21: Vantruba (46. Petráš) - Šulek, Vaško (46. Bednár), Oravec, Vojtko (46. Sluka) - Herc, Pokorný (46. Strelec), Adamec (60. Špyrka) - Tupta (65. Dancák), Boženík (86. Kmeť), Tomič (60. Švec)

Nórsko 20: Lund - Mickelson (76. Borchgrevink), Ostigard, Fredriksen (76. Hadzic), Borkeeiet, Kitolano - Vetlesen (85. Myhre), Svendsen (76. Ranger), Markovic (66. Thorstvedt), Haaland - Brynhildsen (66. Hauge)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona