Šok: Zamestnancom firmy v Michalovciach zakázali používať WC 30 minút pred koncom zmeny

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 09:55 • 2 min
Šok: Zamestnancom firmy v Michalovciach zakázali používať WC 30 minút pred koncom zmeny

MICHALOVCE – Rozruch v michalovskej spoločnosti Yazaki Wiring Technologies Slovakia spôsobilo zverejnenie časti dokumentu na sociálnej sieti, v ktorom sa píše o prísnom zákaze používania toaliet 30 minút pred koncom zmeny.

slovakia

left justify in out

"Yazaki striktne dementuje informáciu o zákaze používania toaliet pre zamestnancov. Spoločnosť prijala opatrenia na zvýšenie pracovnej disciplíny a proti svojvoľnému a opakovanému, dlhodobému opúšťaniu pracovného miesta počas a hlavne pred koncom pracovného času," informovala o situácii manažérka oddelenia ľudských zdrojov spoločnosti Iveta Veľasová. Zverejnené stanovisko na sociálnej sieti je podľa slov vedenia neoficiálnym dokumentom, ktorý mal slúžiť na interné účely.

 

Predseda odborovej organizácie Ľuboslav Kračanský pre TASR potvrdil, že firma má dlhodobo problémy s disciplínou, preto vedenie prišlo s týmto opatrením, ktoré podľa jeho slov nebolo jedno z najšťastnejších. "Vedenie prišlo na to, že urobilo chybu. Dá sa povedať, že oni to tak nemysleli. Bolo to zle povedané svojim podriadeným," povedal Kračanský s tým, že riadiaci pracovníci to zle tlmočili, čo znamená, že vznikla komunikačná chyba. Potvrdil tiež, že stanovisko nebolo nikde na nástenke vo firme zverejnené.

 

Podľa slov Kračanského išlo o to, aby sa operátorom výroby zamedzilo vzďaľovať sa od svojho pracoviska v rámci pracovného času. Potvrdil, že ku koncu pracovnej zmeny vznikali problémy s tým, že niektorí ľudia využívali tento čas na fajčiarsku prestávku alebo sa šli prezliekať do šatne. "Predák pracovníka na toaletu pustí. Ide o to, aby každý svojmu priamemu nadriadenému povedal, kedy, čo chce a prečo. Tým pádom predák vie, kde toho človeka má," dodal Kračanský na margo problémov, ktoré vznikali vtedy, keď riadiaci pracovník nemal pri linke polovicu ľudí a nevedel, kde sa nachádzajú.

 

Podľa predsedu odborovej organizácie sa mu nikto zo zamestnancov nesťažoval, že nemohol ísť na toaletu.

 

Spoločnosť zamestnáva v michalovskej fabrike, kde sa vyrábajú káblové zväzky pre automobilový priemysel, viac ako 3000 ľudí.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies