Šok: Spevák z Eagles of Death Metal, ktorý prežil útok v Bataclane, obvinil študentskú líderku z vlastizrady

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 18:27 • 2 min
Šok: Spevák z Eagles of Death Metal, ktorý prežil útok v Bataclane, obvinil študentskú líderku z vlastizrady

LOS ANGELES - Do debaty o obmedzení práv vlastníkov zbraní, ktorá už niekoľko týždňov hýbe americkou politikou, sa zamiešal aj spevák americkej kapely, ktorej koncert v parížskom klube Bataclan sa stal v roku 2015 dejiskom teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Jesse Hughes, spevák skupiny Eagles of Death Metal, na ktorej koncerte zahynulo v novembri 2015 89 ľudí, prekvapivo podporil držiteľov zbraní a nevyberane kritizoval študentov a aktivistov, ktorí sa zasadzujú za sprísnenie pravidiel upravujúcich vlastníctvo zbraní. Aktivisti proti zbraniam sú podľa neho "patetickí" a vodkyňu študentských protestov, 19-ročnú Emmu González, obvinil dokonca z vlastizrady.

"Ako človek, ktorý prežil masovú streľbu, vám môžem povedať z vlastnej skúsenosti, že vy všetci, ktorí protestujete a vynechávate školu, iba pošliapavate pamiatku tých, ktorí boli zabití a zranení. Každou vašou akciou útočíte na mňa a na každého milovníka slobody," napísal spevák v príspevku na Instagrame.

K tejto téme podľa agentúry Associated Press zverejnil Hughes cez víkend na Instagrame viacero nahnevaných príspevkov, neskôr ich však všetky zmazal a na žiadosti o vysvetlenie zo strany novinárov nereaguje.

Hoci Hughesove názory na vlastníctvo zbraní a študentské aktivity môžu byť prekvapivé vzhľadom na to, že ide o svedka jedného z najvražednejších teroristických útokov posledných desaťročí, pri pohľade na jeho históriu a dávnejšie výroky už také prekvapivé nie sú.

Minulý rok napríklad Hughesovi súd nariadil zákaz styku s jeho bývalým blízkym priateľom Andrewom Julianom Vegom, ktorému sa vyhrážal zabitím.

Hughes tiež patrí k skalným priaznivcom republikánov, o ktorých je známe, že sú vo svojej veľkej väčšine podporovateľmi zachovania voľnej dostupnosti zbraní takmer pre každého.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies