Šok: Školu na juhozápade Anglicka zamorili jedovaté pavúky!

NETKY.SK • 23 Október 2013, 14:50 • 2 min
Šok: Školu na juhozápade Anglicka zamorili jedovaté pavúky!

LONDÝN - Strednú školu na juhozápade Anglicka dnes museli uzavrieť v dôsledku zvýšeného výskytu najjedovatejších pavúkov žijúcich na území Británie, oznámila agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V priestoroch školy Dean Academy v grófstve Gloucestershire sa rozmnožili snovačky ostrovné (steatoda nobilis), ktoré si mnohí mýlia so smrteľne jedovatou čiernou vdovou.  Zdravotnícke úrady preventívne odporučili jednodňové uzavretie celého objektu školy za účelom vykonania dezinsekcie. Odborníci však zdôrazňujú, že prípady pohryznutia týmto pavúčím druhom sú v Británii veľmi vzácne a vo väčšine prípadov majú len mierne následky podobné osiemu uštipnutiu. 

U niektorých osôb sa v prípade vstreknutia väčšieho množstva jedu môžu vyskytnúť silné opuchy, bolesti v hrudi či mravčenie prstov. V postihnutej škole však žiadne prípady uhryznutia zatiaľ nezaznamenali, uviedla televízia BBC.  

Hojnejší výskyt malých pavúkov Steodata nobilis na Britských ostrovoch je podľa ochrancov životného prostredia spôsobený zmenou klimatickým podmienok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies