Šok pre divadelnú scénu: Herec Peter Mankovecký sa obesil!

NETKY.SK • 6 Máj 2013, 13:37 • 2 min
Šok pre divadelnú scénu: Herec Peter Mankovecký sa obesil!

BRATISLAVA - Vo veku 44 rokov spáchal v nedeľu samovraždu slovenský divadelný herec, režisér, dramaturg a hudobný skladateľ Peter Mankovecký.

slovakia

left justify in out

Vedúci katedry herectva na Divadelnej fakulte VŠMU, kde učil napríklad aj Lukáša Latináka alebo Juraja Kemku, sa obesil. "Áno, zomrel, ale nič konkrétne k tomu nevieme,” uviedli pre portál Topky.sk predstavitelia Divadelnej fakulty VŠMU.

Peter Mankovecký bol v čase, keď na Divadelnej fakulte VŠMU študovali Latinák a Kemka, asistentom Martina Hubu a Emílie Vášaryovej. Spolu s Latinákom a Kemkom účinkoval v roku 2009 v televíznom programe Chodili sme spolu, kam ho pozvali ako ich učiteľa. Naštudovali tiež spolu inscenáciu Na koho to slovo padne, ktorá získala viacero ocenení ako napríklad Doska za Objav sezóny alebo Hlavná cena na divadelnom festivale Zlomvaz v Prahe. Cenu Doska dostal Mankovecký aj za scénickú hudbu k inscenácii Búrka. Účinkoval napríklad vo filme Fontána pre Zuzanu 2 (1993) a pôsobil aj v Slovenskom národnom divadle, kde krátko po ukončení štúdia stvárnil hlavnú postavu v predstavení Rómeo a Júlia. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies