Šok pre Brazíliu: Neymar dohral, má zlomený stavec!

NETKY.SK • 5 Júl 2014, 08:20 • 2 min
Šok pre Brazíliu: Neymar dohral, má zlomený stavec!

FORTALEZA - Brazília je v šoku. Jej najväčšia futbalová hviezda Neymar si už na svetovom šampionáte nezahrá.

slovakia

left justify in out

Jeden z najsledovanejších hráčov turnaja a so štyrmi gólmi najlepší strelec "kanárikov" má zlomený tretí stavec a tréner Luis Felipe Scolari s ním už nemôže na domácich MS počítať. Informáciu pre svetové agentúry potvrdil lekár brazílskeho tímu Rodrigo Lasmar.
      

Brazília síce v piatok postúpila medzi najlepšie kvarteto šampionátu po štvrťfinálovom triumfe 2:1 nad Kolumbiou, no zaplatila za to krutú daň v podobe zranenia Neymara. Na krídelníka FC Barcelona v 87. minúte zozadu naskočil obranca Juan Camilo Zuniga a trafil ho nešetrne kolenom do oblasti chrbta. Neymar sa po tvrdom zásahu zvíjal na trávniku v bolestiach, z ihriska ho museli vyniesť na nosidlách. Scolari už po zápase tušil katastrofu. "Nepoznáme ešte výsledok vyšetrenia a iba dúfame, že to nebude také vážne. Keď ho však odnášali z ihriska, kričal od bolesti," povedal tréner "Selecaa".
      

Portál Globo.com priniesol po zápase fotografie zraneného Neymara z nemocnice. Podľa prvotných informácií mu lekári spevnia chrbát bedrovou ortézou, ale pohyb mu to nebude úplne limitovať. Operácii by sa mal vyhnúť, čaká ho konzervatívna liečba. Bude musieť odpočívať a boľavé miesto nenamáhať. Podľa prognóz ho čaká štvor- až šesťtýždňová pauza.
      

"Bude nosiť ortézu, aby netrpel takými bolesťami," uviedol lekár brazílskeho tímu po röntgenovom vyšetrení. "Majstrovstvá sveta sa pre neho určite skončili. Ide o zlomeninu, ktorá sa väčšinou hojí dobre, ale za týždeň sa uzdraviť v tomto prípade nedá stihnúť. Je smutný a unavený," vylúčil Lasmar, že by sa mohol Neymar stihnúť doliečiť do finále.

 

 


      




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona