Šok! Polícia nerešpektovala rozhodnutie Najvyššieho súdu, vodičku roky trápi pre banálnu nehodu

NETKY.SK • 21 Február 2018, 15:50 • 2 min
Šok! Polícia nerešpektovala rozhodnutie Najvyššieho súdu, vodičku roky trápi pre banálnu nehodu

KOŠICE - Krajský dopravný inšpektorát v Košiciach nerešpektoval rozhodnutie Najvyššieho súdu. Informovala o tom v pondelok televízia TA3.

slovakia

left justify in out

Pani Miháliková  ešte v roku 2014 pri cúvaní na parkovisku v Gelnici spôsobila miniatúrnu škodu na starej škode. V ten istý deň avšak až po príchode z práce vyhľadala poškodeného a dohodla sa s ním na vyrovnaní škody v hodnote približne 50 eur.

 

Medzi tým sa prípad dostal do rúk polície, ktorá ho zobrala veľmi vážne. Za "útek z miesta činu" dostala pokutu 150 eur. Voči tomu sa odvolala. Z Krajského dopravného inšpektorátu jej prišla odpoveď, že 150 eur je za taký zločin málo a po novom má zaplatiť 300 eur a rok si nemôže sadnúť za volant.

 

Pani Miháliková dala prípad na súd. Krajský súd rozhodol proti nej ale Najvyšší súd SR jej dal za pravdu, že trest je príliš tvrdý. Krajský dopravný inšpektorát jej ale poslal nové rozhodnutie. "Opísali celé odôvodnenie z roku 2015 a doplnili ho len odsekom, že sa nestotožňú s rozhodnutím Najvyššieho súdu," povedala pre TA3 pani Miháliková. "Uniká  mi potom význam súdov, keď sa niekto nestotožňuje už s rozhodnutím Najvyššieho súdu," dodala.

 

Po tom, ako sa prípad dostal do médií, zvolal prezident Krajského policajného zboru tlačovku, kde postup polície jednoznačne obhájil.

 

Orgány štátnej správy sú rozhodnutiami súdov viazané. Pýtame sa teda, kam zmizli jej práva v demokratickom štáte?

 

Pani Miháliková dodala, že jej neostáva nič iné, ako začať ďalšie 3-ročné kolo súdneho sporu a podala žalobu na Krajský súd.

 

Policajný prezident poslal do Košíc pre bizarný prípad kontrolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies