Šok počas zápasu NHL! Hráč hostí skolaboval na striedačke

NETKY.SK • 12 Február 2020, 08:45 • 2 min
Šok počas zápasu NHL! Hráč hostí skolaboval na striedačke

ANAHEIM - Hokejový obranca Jay Bouwmeester z tímu úradujúceho víťaza Stanley Cupu St. Louis Blues skolaboval na striedačke v priebehu prvej tretiny zápasu NHL na ľade Anaheimu Ducks.

slovakia

left justify in out

Kolaps počas zápasu

Tridsaťšesťročného Kanaďana po niekoľkominútovom ošetrení previezli na nosidlách do nemocnice, podľa vedenia klubu bol pri vedomí a hýbal sa. Duel za stavu 1:1 prerušili, do konca prvej tretiny chýbalo 7 minút a 50 sekúnd. O termíne dohrávky rozhodne NHL neskôr.

 

 

Bouwmeester sa po dlhom striedaní vrátil na striedačku a keď sa naťahoval za fľašou vody, zrazu sa zrútil na zem. Jeho spoluhráči Vince Dunn a Alex Pietrangelo si to všimli ako prví a okamžite zalarmovali záchranárov.

 

Vyjadrenie o stave hráča 

"Jay mal srdcovú príhodu a skolaboval na striedačke. Vďaka rýchlej pomoci našich zdravotníkov, ako aj zdravotníkov a lekárov Anaheimu je jeho stav stabilizovaný. Počas transportu do nemocnice bol pri vedomí a hýbal všetkými končatinami," uviedol generálny manažér St. Louis Blues Doug Armstrong v stanovisku. Zápas sledoval priamo v Honda Center aj Bouwmeesterov otec.

 

img

 

Jeden z najlepších obrancov

V NHL pôsobí Bouwmeester už 17. sezónu a s 1241 zápasmi je druhý najdlhšie pôsobiaci spomedzi aktívnych obrancov. Viac duelov odohral len slovenský kapitán Bostonu Bruins Zdeno Chára (1540). Edmontonský rodák bol juniorskou hviezdou a do NHL ho v roku 2002 draftovala Florida Panthers. Na juhovýchode USA strávil prvých šesť sezón, ďalšie štyri pôsobil v Calgary Flames a dres Blues si oblieka od sezóny 2012-13. V apríli podpísal so St. Louis ročný kontrakt na 3,25 milióna dolárov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Eric (@ejl_90),

 

Druhý v počte zápasov 

Skúsený obranca počas kariéry nevynechal veľa zápasov a drží jednu z najdlhších sérií spomedzi "železných mužov." Bez prerušenia odohral 737 zápasov, sériu zastavilo až zranenie dolnej časti tela v roku 2014. Pár duelov pre otras mozgu vynechal v sezóne 2015-16 a zranenie boku mu ukončilo ročník 2017-18. V tejto sezóne nastúpil zatiaľ vo všetkých 57 dueloch.

 

img

 

Bezpečnosť v NHL 

V NHL naposledy skolaboval na striedačke v roku 2014 útočník Dallasu Stars Rich Peverley, ktorého takisto vďaka rýchlej pomoci zachránili. NHL dbá na bezpečnosť hráčov a kluby musia doržiavať prísne štandardy. Na každom zápase musia byť minimálne dvaja lekári, sanitka a defibrilátor, ktorý v roku 2005 zachránil život českému obrancovi Detroitu Red Wings Jiřímu Fischerovi, ktorý takisto skolaboval na striedačke.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona