Šok! Dúbravkou sa rútil autobus bez vodiča!

NETKY.SK • 4 Máj 2018, 10:30 • 2 min
Šok! Dúbravkou sa rútil autobus bez vodiča!

BRATISLAVA - Ku kurióznej nehode došlo dnes ráno v bratislavskej Dúbravke. Mestskou časťou sa rútil autobus bez šoféra. Nešlo však o žiadne testovanie autonómnej jazdy, ale nekontrolovanú jazdu autobusu, ktorý sa pohol samovoľne. Našťastie sa pri incidente nikomu nič nestalo.

slovakia

left justify in out

Ako informuje server imhd.sk na svojej stránke, autobus SOR  jazdiaci na linke 83 zostal o pol šiestej  stáť s poruchou na zastávke Pekníkova smerom dolu svahom. Cestujúci aj vodič vozidlo opustili, pričom podľa informácií imhd.sk sa pri odpájaní vozidlových batérií o 6:00 dal autobus samovoľne do pohybu.

 

Podľa očitého svedka autobus nekontrolovane prešiel dole Drobného ulicou v protismere, po viacerých chodníkoch a tiež cez frekventovanú križovatku so Saratovskou ulicou, po ktorej jazdia električky. Vozidlo zastavilo po 350 metroch jazdy v zeleni za križovatkou Drobného – Trhová. Veľkým šťastím je to, že si jazda nevyžiadala žiadne zranenia osôb. Menšie materiálne škody sú na autobuse, dopravnom značení a mestskom mobiliáre.

 

 

img

Našťastie sa nikomu nič nestalo. Foto: Imhd.sk

 

 

Podobná nehoda sa v Dúbravke stala pred 15 rokmi, píše imhd.sk. Vtedy bez vodiča odišla električková súprava z obratiska Pri kríži. Ani vtedy sa akoby zázrakom nikomu nič nestalo napriek tomu, že súprava dorazila až k zastávke OD Saratov. Materiálne škody však boli podstatne vyššie. Okrem opravy zdemolovaného zastávkového prístrešku si vtedy nehoda vyžiadala aj náročnú opravu oboch vozňov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies