Šojgu: V Arktíde sa vynárajú nové hrozby voči ruskej bezpečnosti

NETKY.SK • 26 Február 2015, 07:02 • 2 min
Šojgu: V Arktíde sa vynárajú nové hrozby voči ruskej bezpečnosti

MOSKVA - Široká škála hrozieb voči ruskej bezpečnosti sa v poslednom čase vynára v arktickej zóne krajiny, informoval v stredu ruský minister obrany Sergej Šojgu. Rezort obrany by sa tak mal podľa jeho slov zamerať na rozvoj vojenskej infraštruktúry v tejto oblasti.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Šojgu povedal, že na Čukotskom polostrove nasadia vojakov, ktorí zaistia bezpečnosť severnej morskej trasy. "Nasadenie vojenských jednotiek na Čukotke umožní zvýšiť bezpečnosť dopravy severnej morskej cesty a včas reagovať na potenciálne vojenské hrozby v oblasti," citovala ministra agentúra TASS.

 

Ruský prezident Vladimir Putin vlani v decembri podpísal novú vojenskú doktrínu krajiny. Dokument zdôrazňuje potrebu ochrany ruských záujmov v oblasti Arktídy a označuje rozširovanie NATO za vonkajšiu hrozbu pre bezpečnosť Ruska.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona