Šojgu: Rusko a Bielorusko vytvoria spoločný vojenský obranný mechanizmus

NETKY.SK • 21 Október 2015, 16:18 • 2 min
Šojgu: Rusko a Bielorusko vytvoria spoločný vojenský obranný mechanizmus

MOSKVA - Rusko a Bielorusko plánujú vytvorenie spoločného vojenského obranného mechanizmu, k čomu by malo dôjsť počas nasledujúcich dvoch rokov. Oznámil to dnes ruský minister obrany Sergej Šojgu s tým, že účelom tohto mechanizmu bude ozbrojená ochrana Zväzového štátu Ruska a Bieloruska.

slovakia

left justify in out

Šéfa ruského rezortu obrany citovali dnes po spoločnej schôdzke predstaviteľov ministerstiev obrany oboch krajín tlačové agentúry RIA Novosti a TASS.

"Odsúhlasili sme plán spoločných aktivít pre roky 2016-2018, ktorých cieľom je vytvorenie vojenskej organizácie Zväzového štátu Ruska a Bieloruska, nastolenie spoľahlivého mechanizmu na jeho ozbrojenú obranu," uviedol Šojgu.

 

Na stretnutí sa podľa ministra hovorilo aj o implementácii dohody o spoločnom strážení vonkajších hraníc a bojových úlohách v rámci Jednotného regionálneho systému protivzdušnej obrany v Bielorusku.

 

"Tento prístup je relevantný práve teraz, v ťažkej vojenskej a politickej situácii vo svete, keď zdroje nestability prišli veľmi blízko k hraniciam našich krajín. Ukrajina je názorným príkladom," dodal minister.

 

Šojgu sa domnieva, že Rusko a Bielorusko by mali ku kľúčovým svetovým a regionálnym bezpečnostným otázkam zaujať koordinovaný prístup. Poznamenal tiež, že vojenská bezpečnosť Ruska a Bieloruska závisí od vývoja na Ukrajine, spomenul tiež dôležitosť implementácie minských dohovorov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona