Šojgu: Incident s chemickými zbraňami v sýrskom meste Dúmá mal zjavne zrežírovaný charakter

NETKY.SK • 25 Apríl 2018, 16:29 • 2 min
Šojgu: Incident s chemickými zbraňami v sýrskom meste Dúmá mal zjavne zrežírovaný charakter

PEKING - Minister obrany Ruska zdôraznil, že je potrebné zabrániť teroristom a získať prístup k zbraniam hromadného ničenia. Informuje TASS.

slovakia

left justify in out

Údajný chemický útok uskutočnený v sýrskom meste Dúmá, bol zjavne inscenovaný ako výsledok Spojených štátov, Veľkej Británie a Francúzska, v rozpore so všetkými medzinárodnými normami. O tom vyhlásil v utorok minister obrany Ruskej federácie Sergej Šojgu.
     

Hlavným cieľom USA a koalície, ktorú vedú v Sýrii, nie je bojovať proti teroristickému zoskupeniu "Islamský štát", ale upevnenie svojej vojenskej a ekonomickej prítomnosti v regióne, poznamenal minister obrany Ruska. 
     

"USA a ich spojenci, používajú na vlastne účely sily medzinárodného terorizmu a extrémizmu. Ako príklad uvediem Irak a Sýriu. Počas dlhšieho času, najsilnejšia koaličná skupina, viac ako 30 vojensky vyspelých štátov, pod vedením USA sa nemohla vyrovnať s militantami - teritóriá, kontrolované ISIS sa iba rozširovali," povedal Šojgu.
     

"Cieľom bolo iné, a teda skomplikovať situáciu v regióne a upevniť v ňom svoju vojenskú a ekonomickú prítomnosť," poznamenal Šojgu. Šojgu dodal, že militanti teroristickej organizácie "Islamský štát", po porážke v Sýrii a Iraku prechádzajú do strednej a juhovýchodnej Ázie a vytvárajú tam nové teroristické zoskupenia.
   

"Situácia sa komplikuje ešte aj tým, že teroristi používajú na útoky moderné prostriedky ničenia, medzi ktorými sú aj útočné bezdrôtové letecké zdroje," poznamenal minister.
     

Podľa jeho slov, bezpilotné lietadlá (drony), ktoré militanti používajú v Sýrii sú schopné útočiť na vzdialenosť viac ako 100 km. "Ich vytvorenie je nemožné bez technických vymožeností rozvinutých krajín. Použitie takýchto zbraní v husto obývaných oblastiach, môže mať katastrofálne dôsledky," dodal Šojgu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies