Sofia Coppola bude v Ríme prvý raz režírovať operu

NETKY.SK • 9 Február 2016, 10:55 • 2 min
Sofia Coppola bude v Ríme prvý raz režírovať operu

RÍM - Americká režisérka, scenáristka a herečka Sofia Coppola bude v Ríme po prvý raz režírovať operu. Novú verziu romantickej tragédie La Traviata, ktorú napísal taliansky skladateľ Giuseppe Verdi, predstaví v máji.

slovakia

left justify in out

V pondelok 8. februára o tom informovali zástupcovia Opery v Ríme (Teatro dell'Opera di Roma) v stanovisku, v ktorom uvádzajú, že oscarovú filmárku pozval ich mecenáš, módny návrhár Valentino Garavani. Pozvanie prišlo po tom, ako videl jej historickú drámu Mária Antoinetta (2006), v ktorej podľa zástupcov divadla, vyvážila moderné prvky s klasickými.


Produkciu La Traviaty finančne podporí Garavaniho nadácia, pričom on sám sa s ďalšími dvoma návrhármi, ktorí prevzali jeho módny dom, postará o kostýmy. Pätnásť predstavení pod Coppolinou taktovkou odohrajú v čase od 24. mája do 30. júna.


Sofia Coppola je dcérou amerického filmára Francisa Forda Coppolu, ktorý sa preslávil najmä ako režisér snímky Krstný otec (1972), v ktorej si zahrala. Nakrútila napríklad filmy Smrť panien (1999), Odnikiaľ niekam (2010), Bling Ring: Ako VIP-ky (2013), A Very Murray Christmas (2015) či Stratené v preklade (2003), ktorého scenár jej v roku 2004 vyniesol Zlatý glóbus i Oscara. Okrem Krstného otca si zahrala aj v jeho pokračovaniach z rokov 1974 a 1990, snímke Peggy Sue sa vydala (1986) alebo vo filme Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona