Šoféra ministra Richtera potrestali za vlaňajšiu nehodu, zrazili mu z platu

NETKY.SK • 15 Apríl 2014, 14:47 • 2 min
Šoféra ministra Richtera potrestali za vlaňajšiu nehodu, zrazili mu z platu

BRATISLAVA - Šofér ministra práce a sociálnych vecí Jána Richtera dostal trest za vlaňajšiu haváriu, po ktorej skončili s ministrom v nemocnici.

slovakia

left justify in out

"Policajt bol disciplinárne potrestaný zrážkou zo mzdy," povedala pre agentúru SITA hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová. Ochrankárovi vezmú 15 percent z troch mesačných platov. Ide o najvyšší trest, aký mohol dostať.

 

Vládne vozidlo, v ktorom sa viezol minister Richter, smerovalo v utorok 11. júna 2013 z Nitry do Bratislavy a na ceste R1 pri Pate v okrese Galanta za silnej búrky a hustého dažďa vyletelo z cesty. V aute sa zranil minister aj jeho vodič. Oboch následne previezli do ružinovskej nemocnice v Bratislave. Richter sa novinárom neskôr priznal, že nebol pripútaný bezpečnostnými pásmi. Podľa jeho slov auto vbehlo do búrkovej oblasti. "Nasledoval šmyk a vzhľadom na väčšiu mláku vody auto smerovalo do poľa," vyjadril sa Richter po troch dňoch od nehody na brífingu v Univerzitnej nemocnici Bratislava. Šéf rezortu práce tvrdil, že nebol v bezvedomí a všetko si pamätal. "Viem, že sme sa prevrátili a možno bolo šťastie, že okolo prechádzala sanitka a bol tam relatívne rýchlo lekár," povedal. Podľa jeho vlastného pocitu išlo auto rýchlosťou asi sto kilometrov za hodinu. Minister si zranil pri nehode chrbticu, museli ho operovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona