Šofér, ktorý unikal polícii a zomrel pri nehode, mal v krvi 2,59 promile

NETKY.SK • 30 Január 2017, 15:32 • 2 min
Šofér, ktorý unikal polícii a zomrel pri nehode, mal v krvi 2,59 promile

BRATISLAVA - Pri pitve 33-ročného šoféra, ktorý zomrel pri dopravnej nehode v Košickom okrese, zistili, že mal v krvi 2,59 promile alkoholu.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom dnes informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Čelná zrážka si v nedeľu vyžiadala život 33-ročného šoféra, ďalší šofér sa ľahko zranil. Škodu na autách predbežne vyčíslili na 23-tisíc eur.


V nedeľu okolo 00:45 polícia spozorovala v meste Medzev vodiča Kie Cee´d, ktorý opakovane bezdôvodne prechádzal do protismeru. Za mestom polícia vodiča zastavila a kontrolovala. Šofér predložil doklady potrebné k vedeniu vozidla. Na výzvu, aby vypol motor a podrobil sa dychovej skúške, nereagoval, zaradil rýchlosť a dal sa na útek.

 

Polícia podľa hovorkyne začala auto prenasledovať s použitím majákov. Vodič však nerešpektoval výzvy polície, rýchlou a bezohľadnou jazdou ďalej unikal smerom do obce Jasov. Ďalšia policajná hliadka v meste Moldava nad Bodvou unikajúcemu autu zablokovala cestu služobným autom. Vodič unikajúceho auta prekážku obišiel a rýchlo unikal ďalej smerom na Drienovec.

 

Za obcou v smere na Turňu nad Bodvou unikajúce auto z doposiaľ nezistených príčin prešlo do protismeru, kde narazilo do protiidúcej dodávky Fiat Ducato. Dychová skúška u vodiča Fiatu bola negatívna. Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície okresného riaditeľstva v Košiciach okolie, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona