Sociálnym podnikom nebude už asi musieť štát vyplatiť ani euro

NETKY.SK • 4 August 2010, 06:46 • 2 min
Sociálnym podnikom nebude už asi musieť štát vyplatiť ani euro

Sociálnym podnikom nebude už asi musieť štát vyplatiť ani euro

slovakia

left justify in out

Sociálnym podnikom už asi nebude musieť štát zaplatiť nič. Avizovala to štátna tajomníčka rezortu práce Lucia Nicholsonová s tým, že ako to chce ministerstvo dosiahnuť, nechcela aktuálne priblížiť. "Spochybníme celý proces zazmluvňovania so sociálnymi podnikmi," dodala však na dnešnej tlačovej konferencii.
      Podľa informácií Nicholsonovej ministerstvo pod vedením predchádzajúcej šéfky Viery Tomanovej (Smer-SD) uzavrelo so štyrmi z ôsmich pilotov dohodu o ukončení financovania, aj keď mohlo od zmluvy rovno odstúpiť. "Máme k tomu vypracovanú celkom slušnú analýzu. Minimálne v dvoch prípadoch nemuselo dôjsť k uzavretiu takejto dohody," vysvetlila.
      Z akého dôvodu k takémuto kroku došlo, je podľa štátnej tajomníčky otázka na bývalé vedenie. Zamestnanci, ktorí tieto dohody vypracovávali, dostali podľa nej "príkaz z hora". "Najväčšou nášľapnou mínou na ministerstve boli sociálne podniky pani exministerky Viery Tomanovej," pripomenula.
      Ďalším problémom, ktorý novému vedeniu zanechala Tomanová, je podľa nej "maximálna prezamestnanosť". Na ministerstve totiž figurovalo 100 ľudí, ktorí pracovali na dohody a práve týchto chcel nový šéf rezortu Jozef Mihál (SaS) prepustiť. "Dohodári sa zrazu stali zamestnancami, a to bez skúšobnej lehoty a tí, čo naozaj robili, sa stali dohodármi," uzavrela Nicholsonová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies