Sociálny výbor NR SR bude rokovať o Marcovi

NETKY.SK • 19 Máj 2016, 12:16 • 2 min
Sociálny výbor NR SR bude rokovať o Marcovi

BRATISLAVA – Parlamentný výbor pre sociálne veci bude v piatok rokovať o sedemročnom Marcovi. Rokovanie výboru zvolala jeho predsedníčka Alena Bašistová (Sieť).

slovakia

left justify in out

Na rokovanie pozvala zástupcov rezortov práce, sociálnych vecí a rodiny, školstva a spravodlivosti. „Potrebujeme ich spoluprácu, aby sme dôkladne prešetrili odobratie malého Marca počas vyučovania. Zatiaľ máme k tejto udalosti príliš málo informácií, ktoré sú sprostredkované médiami, preto sa potrebujeme s prípadom detailnejšie zoznámiť. Len na základe toho budeme vedieť prijať opatrenia, ktoré v budúcnosti zabránia podobným krajne necitlivým postupom úradníkov voči deťom a ich rodinám,“ povedala dnes pre agentúru SITA Bašistová. Kauzou sa má zaoberať aj parlamentný výbor pre ľudské práva z iniciatívy opozičných poslankýň. Predsedníčka výboru Erika Jurinová (OĽaNO) však jeho rokovanie zatiaľ nezvolala.

 

Na prípad upozornila blogerka Monika Kozelová. Podľa nej prípad nie je štandardný. O malého Marca sa takmer od narodenia starala stará mama, súd ho po siedmich rokoch prisúdil matke. Vyšší súdny úradník a pracovníčka úradu práce, sociálnych vecí a rodiny zobrali Marca z triedy plnej detí v piatok v Základnej škole Brehy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona