VIDEO Sociálny experiment: 100 dolárov za 10 minút v aute

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 17:38 • 2 min
VIDEO Sociálny experiment: 100 dolárov za 10 minút v aute

NEW YORK – Sociálny experiment, ktorý mal ukázať ľuďom čo je správne, mal prekvapujúci záver.

slovakia

left justify in out

Lekári každý rok varujú dospelých, aby v lete v žiadnom prípade nenechávali v horúcom aute deti alebo štvornohých miláčikov. Desivé štatistiky však poukazujú na fakt, že mnohí ľudia sú stále nepoučiteľní.

Medzinárodná organizácia Kars4Kids nedávno uskutočnila zaujímavý experiment, ktorý mal dokázať, že tvrdenia odborníkov nie sú len prázdne reči. Počas horúceho júnového dňa oslovila na ulici náhodných okoloidúcich so zaujímavou ponukou – 100 dolárov každému, kto v aute vydrží sedieť minimálne 10 minút. Ich reakcie boli nepretržite zaznamenávané na video.

 

Oslovení ľudia mali oproti bezmocným deťom a zvieratám tú výhodu, že mohli kedykoľvek prerušiť tento experiment stlačením tiesňového tlačidla. Napriek tomu ani jeden z nich nevydržal v horúcom aute sedieť požadovaných 10 minút!

"To bola tá najhoršia vec, akú som kedy v mojom živote zažil," povedal jeden z účastníkov experimentu. "Na začiatku bolo všetko v poriadku, avšak keď sa zavreli dvere, tak v aute vznikla neznesiteľná horúčava a nedalo sa tam dýchať."

Nenechávajte svoje deti a domácich maznáčikov v rozpálenom aute, keď najbližšie pôjdete do supermarketu pre nákup.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies