Sociálne poistenie riešte len v priamom kontakte s poisťovňou, predídete podvodom

NETKY.SK • 20 September 2018, 09:15 • 2 min
Sociálne poistenie riešte len v priamom kontakte s poisťovňou, predídete podvodom

BRATISLAVA - Občania by sa nemali nechať oklamať praktikami podvodníkov a svoje sociálne záležitosti by si mali riešiť vždy výlučne v priamom kontakte so Sociálnou poisťovňou (SP).

slovakia

left justify in out

Vyskytli sa totiž prípady podvodného konania nielen formou návštevy v bydlisku, ale aj formou e-mailov, listov, v ktorých podvodne žiadali občanov, aby napr. zaplatili dlh voči SP.

 

"Upozorňujeme občanov, že pracovníci poisťovne nikdy nenavštevujú poistencov v mieste ich bydliska s rôznymi ponukami na akékoľvek poistenie, sporenie alebo vyberanie peňazí. Občania by preto nikdy nemali reagovať na takéto ponuky a výzvy od neznámych osôb, ktoré ich navštívia v mieste bydliska, alebo ich oslovia na ulici a vydávajú sa za zamestnancov Sociálnej poisťovne," radí Peter Višváder, hovorca poisťovne.

 

Podľa neho Sociálna poisťovňa nenavštevuje ľudí doma, jej zamestnanec môže poistenca navštíviť iba v súvislosti s kontrolou liečebného režimu počas pracovnej neschopnosti.

 

Občania si môžu všetky záležitosti spoľahlivo vyriešiť či už návštevou pobočky poisťovne, alebo telefonicky či e-mailom v kontakte s Informačno-poradenským centrom Sociálnej poisťovne.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona