Sociálna sieť Twitter plánuje rozšíriť slovnú kapacitu svojich správ

NETKY.SK • 11 Január 2016, 17:05 • 2 min
Sociálna sieť Twitter plánuje rozšíriť slovnú kapacitu svojich správ

BERN - Internetová sociálna sieť Twitter zvažuje zaradiť do svojej služby nový prvok, ktorý umožní užívateľom písať a zverejňovať podstatne dlhšie tvíty.

slovakia

left justify in out

Kapacita jednej takejto správy by sa mala zvýšiť zo súčasných 140 znakov až na 10.000, informovala Európska aliancia tlačových agentúr (EANA).

Podľa webovej stránky Recode.net by navrhovaný počet znakov zodpovedal približne 1000 slovám vrátane medzier, čo je dostatočné pre štandardnú novinársku správu. Twitter by mal spustiť túto novú službu koncom prvého kvartálu tohto roka, oficiálny termín však nezverejnil, píše Recode.net, citujúc zdroje oboznámené s týmto plánom.

 

Limit pre počet znakov sa pred uvedením finálnej verzie služby ešte môže zmeniť. Twitter údajne testuje verziu produktu, ktorý zobrazuje 140-znakové tvíty, ale keď užívatelia kliknú na daný text, rozšíri sa o ďalší obsah, uviedla stránka Recode.net. Spoločnosť Twitter však túto skutočnosť zatiaľ nekomentovala.

EANA je tradičná stavovská organizácia tlačových agentúr z Európy, ktorej členom je TASR ako jediná slovenská tlačová agentúra. Úlohou aliancie je formulovať, koordinovať a spoločnými silami riešiť výzvy agentúrnej žurnalistickej práce v dynamicky sa meniacich trhových, legislatívnych, technologických podmienkach a v otázkach autorských práv.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona