Sociálna sieť LinkedIn v Rusku končí

NETKY.SK • 17 November 2016, 16:59 • 2 min
Sociálna sieť LinkedIn v Rusku končí

MOSKVA - Prevádzkovanie profesionálnej sociálnej siete LinkedIn na území Ruska sa končí. Federálna služba pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor) vo štvrtok oznámila, že nariadila poskytovateľom komunikačných služieb zablokovať prístup na LinkedIn. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Moskovský mestský súd 10. novembra zamietol odvolanie proti zákazu prevádzkovania siete LinkedIn na území Ruska. Súd nižšieho stupňa predtým rozhodol, že požiadavka Roskomnadzora zakázať prevádzkovanie tejto sociálnej siete v Rusku je oprávnená. LinkedIn totiž podľa súdu porušuje zákon o lokalizácii dát tým, že nespracúva osobné údaje ruských užívateľov na území Ruska. Podľa Roskomnadzoru LinkedIn nepreniesol svoje servery do Ruska a navyše zhromažďuje a prenáša údaje o občanoch, ktorí nie sú užívateľmi LinkedIn, bez ich súhlasu. Vzhľadom na skutočnosť, že LinkedIn nemá v Rusku oficiálne zastúpenie, požiadal Roskomnadzor súd o vydanie rozhodnutia obmedzujúceho prístup k tejto sociálnej sieti.

 

Poradca ruského prezidenta pre oblasť Internetu German Klimenko pred časom pre denník Kommersant povedal, že "ak Roskomnadzor zvíťazí a zablokuje (LinkedIn), bude to signál pre spoločnosti, ktoré (osobné údaje Rusov) neukladajú na ruské servery. To sa týka aj Facebooku, Twitteru a všetkých zahraničných spoločností". Podľa agentúry TASS by LinkedIn mohol byť prvou obeťou federálneho zákona o osobných údajoch, podľa ktorého sú internetové spoločnosti povinné presunúť všetky ruské údaje na servery nachádzajúce sa na území Ruskej federácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies