Sociálna poisťovňa zverejnila kalkulačku na výpočet vianočného príspevku

NETKY.SK • 5 November 2015, 12:17 • 2 min
Sociálna poisťovňa zverejnila kalkulačku na výpočet vianočného príspevku

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) aj tento rok pripravila pre dôchodcov kalkulačku na výpočet vianočného príspevku v roku 2015. Je prístupná na webovej stránke poisťovne na adrese Kalkulačka na výpočet vianočného príspevku v roku 2015.

slovakia

left justify in out

Dôchodca do nej vpíše sumu dôchodku alebo jednotlivých dôchodkov, ktoré poberá. Po kliknutí na políčko Vypočítať ihneď zistí, či mu vianočný príspevok patrí, alebo nepatrí. Ak dôchodcovi vianočný príspevok patrí, kalkulačka mu ukáže výšku vianočného príspevku i jeho prípadné jednorazové zvýšenie.

 

Sociálna poisťovňa vyplatí vianočný príspevok v decembri spolu s dôchodkom automaticky, o vianočný príspevok netreba žiadať. Vyplatí ho tým poberateľom starobného dôchodku, predčasného starobného dôchodku, invalidného dôchodku, pozostalostných dôchodkov (vdovského, vdoveckého, sirotského) a sociálneho dôchodku, ktorí majú nárok na výplatu niektorého z dôchodkov za december 2015 v sume najviac 514,80 eura mesačne a majú bydlisko na území Slovenskej republiky.

 

Maximálna výška vianočného príspevku je 87,26 eura. Najvyšší vianočný príspevok dostanú tí dôchodcovia, ktorých dôchodok je najviac 198,10 eura mesačne. Poberateľom dôchodku od 198,20 eura do 514,80 eura mesačne bude patriť vianočný príspevok podľa výšky vyplácaného dôchodku v rozpätí od 87,25 eura do 30,26 eura.

 

Ak dôchodok alebo úhrn všetkých dôchodkov nepresahuje 396,18 eura mesačne, Sociálna poisťovňa vyplatí aj v roku 2015 vianočný príspevok v sume zvýšenej o jednorazové zvýšenie 12,74 eura. Vianočný príspevok s jednorazovým zvýšením v roku 2015 tak bude vyplatený maximálne vo výške 100 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies