Sociálna poisťovňa znížila nedoplatky, pomohli SMS a e-mailové správy

NETKY.SK • 30 Máj 2014, 11:05 • 2 min
Sociálna poisťovňa znížila nedoplatky, pomohli SMS a e-mailové správy

Bratislava - Sociálna poisťovňa po tom, čo živnostníkom a ostatným samostatne zárobkovo činným osobám začala pripomínať nedoplatky na bežnom poistnom prostredníctvom SMS a e-mailových správ, zaznamenala rastúci trend úhrad. V apríli a v máji 2014 znížila svoje pohľadávky voči tejto skupine osôb o 144.476 eur.

slovakia

left justify in out

Projekt rozosielania SMS a e-mailových správ tak jednoznačne prispieva k zvýšenému výberu poistného. Po tretej vlne výziev, keď v máji upozorňovala na nedoplatky za apríl, zaznamenala úhrady v sume takmer 71.000 eur. 
      

Počas testovania služby dostávajú informáciu o nedoplatku samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO) v rámci pobočky Bratislava. Sociálna poisťovňa má záujem postupne rozšíriť túto službu na celom Slovensku. 
      

Pripomínanie neuhradeného poistného sa stretlo s pozitívnymi ohlasmi oslovených osôb, ktoré sa tak môžu vyhnúť narastaniu penále za omeškanie platby, prípadne ďalším zákonným krokom, ktoré sprevádzajú vymáhanie dlhu, napríklad exekúcii. Je preto v záujme všetkých platiteľov poistného, aby si v pobočkách SP aktualizovali svoje kontaktné údaje, upozornila Sociálna poisťovňa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona