Sociálna poisťovňa vyzýva invalidných dôchodcov oznámiť zmenu adresy, môžu prísť o výplaty

NETKY.SK • 26 Október 2015, 09:47 • 2 min
Sociálna poisťovňa vyzýva invalidných dôchodcov oznámiť zmenu adresy, môžu prísť o výplaty

BRATISLAVA - Ak sa invalidný dôchodca nezdržiava v mieste trvalého bydliska, je v jeho vlastnom záujme, aby čo najskôr Sociálnej poisťovni (SP) oznámil korešpondenčnú adresu, kde si preberá písomnosti. V opačnom prípade sa môže stať, že poisťovňa mu zastaví výplatu invalidného dôchodku.

slovakia

left justify in out

Invalidita je podmienená nepriaznivým zdravotným stavom. Ak sa predpokladá zmena vo vývoji zdravotného stavu a zmena schopnosti vykonávať zárobkovú činnosť, posudkový lekár nariadi kontrolnú lekársku prehliadku. Pred blížiacim sa termínom pojednávania zašle posudkový lekár poberateľovi dôchodku predvolanie na kontrolnú lekársku prehliadku.

 

Ak poberateľ invalidného dôchodku bezdôvodne opakovane nepríde v určený deň a hodinu na pojednávanie o posúdení invalidity, pobočka predloží ústrediu SP návrh na zastavenie výplaty invalidného dôchodku. Výplatu invalidného dôchodku je možné opätovne uvoľniť až po absolvovaní kontrolnej lekárskej prehliadky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona