Sociálna poisťovňa vystríha pred podvodníkmi: Vydávajú sa za jej zamestnancov!

NETKY.SK • 17 August 2016, 11:13 • 2 min
Sociálna poisťovňa vystríha pred podvodníkmi: Vydávajú sa za jej zamestnancov!

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje verejnosť na opakujúce sa podvodné konanie občanov, ktorí sa vydávajú za jej zamestnancov. Aktuálny prípad sa vyskytol v regióne Rožňavy, kde neznáme osoby navštevovali a oslovovali matky malých detí s cieľom sprostredkovať im vstup do 2. piliera.

slovakia

left justify in out

"Upozorňujeme občanov, že Sociálna poisťovňa nikdy nenavštevuje poistencov v mieste ich bydliska s rôznymi ponukami na akékoľvek poistenie. Preto by občania nikdy nemali prijímať ponuky ohľadom sociálneho poistenia alebo sporenia od neznámych osôb, ktoré ich navštívia v mieste bydliska alebo ich oslovia na ulici," upozorňuje Peter Višváder, hovorca Sociálnej poisťovne.

 

Ako ďalej zdôrazňuje, občania si môžu všetky záležitosti spoľahlivo vyriešiť návštevou pobočky SP alebo telefonicky či e-mailom v kontakte s Informačno-poradenským centrom Sociálnej poisťovne. Telefónne linky 0800 123 123 (dôchodky) alebo 0906 171 989, 02 3247 1989 (ostatné poistenia) môžu využiť aj na to, aby si riešenie svojej situácie preverili priamo v Sociálnej poisťovni a presvedčili sa, že ich v akejkoľvek záležitosti naozaj oslovuje Sociálna poisťovňa.

 

SP zásadne nenavštevuje poistencov doma. Jej pracovník môže poistenca navštíviť iba v súvislosti s kontrolou liečebného režimu počas pracovnej neschopnosti.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies