Sociálna poisťovňa vybrala od SZČO po upozornení takmer 4 milióny eur

NETKY.SK • 28 Január 2016, 12:14 • 2 min
Sociálna poisťovňa vybrala od SZČO po upozornení takmer 4 milióny eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) odoslala v januári živnostníkom a ostatným samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) 17 586 esemesiek a e-mailov, v ktorých upozornila na meškajúcu platbu poistného za december minulého roka.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. SZČO podľa neho po doručení správ v nasledujúcich dňoch uhradili poistné vo výške 256 408 eur. Za celý rok 2015 Sociálna poisťovňa pripomenula živnostníkom nezaplatené poistné 220 142 správami. "SZČO po upozornení uhradili meškajúce poistné za rok 2015 spolu vo výške 3 701 087 eur," informoval Višváder.


Niektorí živnostníci pri meškaní platby podľa hovorcu poisťovne správy nedostali, pretože si v Sociálnej poisťovni neaktualizovali kontakty. "Zasielanie správ o nedoplatku je ústretová služba Sociálnej poisťovne, ktorá adresátom pripomína nedoplatok a môže ich ochrániť pred narastaním penále a zvyšujúcim sa dlhom voči SP," uviedol. Je preto podľa neho v záujme všetkých SZČO, aby si kontakty (mobilné telefónne číslo, e-mail) v Sociálnej poisťovni aktualizovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies