Sociálna poisťovňa vlani po upomienkach na nedoplatky dostala od zamestnávateľov 56,3 milióna eur

NETKY.SK • 24 Február 2017, 13:52 • 2 min
Sociálna poisťovňa vlani po upomienkach na nedoplatky dostala od zamestnávateľov 56,3 milióna eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) odoslala zamestnávateľom za február až december minulého roka 283 460 e-mailov a esemesiek, v ktorých ich upozornila na nedoplatky vo výške 165,3 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Oslovila týmto spôsobom 178 635 zamestnávateľov. Ako informoval hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder, zamestnávatelia po upozornení doplatili poistné v sume 56,3 mil. eur. "Doplatené poistné z celkovej upomínanej sumy predstavuje 34,09-percentnú úspešnosť úhrady," uviedol. 

V januári a februári tohto roka SP odoslala zamestnávateľom upozornenia na aktuálny nedoplatok na poistnom za december vlaňajška. V celkových 40 739 esemeskách a e-mailoch upozornila 29 306 zamestnávateľov na dlžné poistné vo výške 28,9 mil. eur. "Príjem z poistného na základe upozornenia dosiahol za tento mesiac 2,27 mil. eur, čo je 7,86-percentná úspešnosť z celkovej upozorňovanej sumy,“ informoval Višváder.

Rozosielanie správ je ústretová služba SP, ktorá pripomína aktuálny nedoplatok. Poisťovňa upozorňuje na nedoplatky zamestnávateľov, ktorí majú nahlásené aktuálne kontakty – mobilné číslo alebo e-mail. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies