Sociálna poisťovňa viac pokutuje a penalizuje

NETKY.SK • 11 August 2014, 16:34 • 2 min
Sociálna poisťovňa viac pokutuje a penalizuje

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) udelila minulý mesiac zamestnávateľom 387 pokút v celkovej výške takmer 31,2 tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. Podľa neho počet rozhodnutí o pokute a objem pokút v júli výrazne vzrástol. "Rovnako sa zvýšil aj objem finančných prostriedkov predpísaných na penále. V júli dosiahol 314 648 eur a v polročnom vyjadrení predstavuje 1,19 mil. eur," uvádza hovorca SP.

 

Ako pokračoval Višváder, dôvodom udelenia pokuty je väčšinou neplatenie poistného za zamestnancov alebo neodvádzanie správnej sumy. "Prejavuje sa to v chybách, ktoré robia zamestnávatelia v registračných listoch zamestnancov a mesačných výkazoch za poistencov," tvrdí hovorca poisťovne. Spolu za prvý polrok tohto roka opravili pracovníci Sociálnej poisťovne pri kontrolách až takmer 70 tisíc chýb vo výkazoch. Nie každá chyba má pritom podľa Višvádera za následok pokutu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies