Sociálna poisťovňa upozorňuje na podvodné zisťovanie osobných údajov

NETKY.SK • 27 Máj 2014, 17:32 • 2 min
Sociálna poisťovňa upozorňuje na podvodné zisťovanie osobných údajov

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje občanov na možnosť podvodného zisťovania osobných údajov.

slovakia

left justify in out

Podľa SP sa údajne vyskytli telefonáty, v ktorých sa volajúca žena predstavila ako zástupkyňa Sociálnej poisťovne a zisťovala osobné údaje od občanov, ktoré boli neskôr zneužité pri pôžičke cez internet. Občanov následne obťažovali upomienky o nesplácaní úveru, o ktorý nikdy nežiadali a ani ho nedostali. 
     

Sociálna poisťovňa preto upozorňuje, že v prípade, ak jej zamestnanec kontaktuje občana, pozná jeho osobné údaje a nikdy si ich neoveruje prostredníctvom telefónu. Totožnosť poistenca si overuje len v prípade, ak on sám v záujme riešenia si svojich záležitostí telefonuje do Sociálnej poisťovne napríklad na telefónne číslo Informačno-poradenského centra. Vtedy je omyl vylúčený. Je preto dôležité, aby občania tieto situácie rozlišovali a neposkytovali svoje osobné údaje volajúcim, ktorých identitu nepoznajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies