Sociálna poisťovňa upozorňuje na podvodné vymáhanie pohľadávok: Občan by nikdy nemal platiť na iné účty

NETKY.SK • 16 Február 2016, 13:52 • 2 min
Sociálna poisťovňa upozorňuje na podvodné vymáhanie pohľadávok: Občan by nikdy nemal platiť na iné účty

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) upozorňuje verejnosť na možnosť podvodného vymáhania pohľadávok. Aktuálny prípad sa vyskytol v Považskej Bystrici. Neznáme osoby sa vydávali za pracovníčky SP a exekútorského úradu a dlžník im vyplatil dlžné poistné.

slovakia

left justify in out

"Sociálna poisťovňa opäť upozorňuje občanov, že pohľadávky vymáha vždy len na účty Sociálnej poisťovne, ktoré sú uvedené na jej webovej stránke www.socpoist.sk, a to bez ohľadu na to, či je pohľadávka v exekučnom konaní alebo v mandátnej správe. Preto by občan nikdy nemal platiť dlžné poistné na iné účty," konštatoval hovorca SP Peter Višváder.

 

Občania majú podľa neho možnosť preveriť si, či majú dlh na poistnom, na webovej stránke Sociálnej poisťovne v Zozname dlžníkov. V zozname sa nachádzajú právnické a fyzické osoby s dlhom od 3,32 eura. Zoznam neobsahuje dlžnú sumu penále, ktoré je možné vypočítať až ku dňu zaplatenia dlžného poistného.

 

"Upozorňujeme klientov, aby v prípade dlhu, jeho riešenia alebo akýchkoľvek pochybností vždy kontaktovali svoju pobočku Sociálnej poisťovne alebo Informačno-poradenské centrum a preverili si situáciu priamo v kontakte so Sociálnou poisťovňou," dodal Višváder.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies