Sociálna poisťovňa skontrolovala rekordný počet zamestnávateľov

NETKY.SK • 13 Júl 2014, 10:51 • 2 min
Sociálna poisťovňa skontrolovala rekordný počet zamestnávateľov

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa od minulého roku posilnila výkon vonkajšej kontroly výberu poistného ako nástroj zvýšenia výberu poistného a zároveň ako nástroj prevencie.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uviedol hovorca poisťovne Peter Višváder, v prvom polroku tohto roka vykonala poisťovňa 6 394 vonkajších kontrol, pri ktorých skontrolovala 6 382 zamestnávateľov. "Je to najvyšší počet skontrolovaných zamestnávateľov za polročné obdobie v uplynulých rokoch," informoval Višváder.

 

Poistné zaplatené na základe vykonaných kontrol v januári až júni tohto roka dosahuje 4,8 mil. eur, priemerne mesačne je to takmer 802 tis. eur. V porovnaní s priemernou mesačnou sumou zaplateného poistného na základe vykonaných kontrol v roku 2013 ide o 164-percentný nárast. 

 

V prvom polroku 2014 vykonala Sociálna poisťovňa priemerne mesačne 1 066 kontrol. V porovnaní s priemerným mesačným počtom vonkajších kontrol v roku 2013 je to viac o 80 %. "Správnosť odvodu poistného a plnenie oznamovacích povinností bola skontrolovaná v prvom polroku tohto roka za 126 007 zamestnancov," dodal hovorca poisťovne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona