Sociálna poisťovňa má pre živnostníkov pomôcky na výpočet poistného

NETKY.SK • 22 Október 2012, 14:58 • 2 min
Sociálna poisťovňa má pre živnostníkov pomôcky na výpočet poistného

Sociálna poisťovňa má pre živnostníkov pomôcky na výpočet poistného - Politika Využiť ich môžu samostatne zárobkovo činné osoby a dobrovoľne nemocensky poistené osoby. Sociálna poisťovňa upozorňuje klientov, že pre nich opäť pripravila pomôcky na výpočet

slovakia

left justify in out

img

Využiť ich môžu samostatne zárobkovo činné osoby a dobrovoľne nemocensky poistené osoby.

Sociálna poisťovňa upozorňuje klientov, že pre nich opäť pripravila pomôcky na výpočet správnej sumy poistného.

Nové kalkulačky, ktoré sú prístupné cez stránku Sociálnej poisťovne www.socpoist.sk, klientom poslúžia pre informatívny výpočet poistného od 1. januára 2013. Využiť ich môžu samostatne zárobkovo činné osoby a dobrovoľne nemocensky poistené osoby.

Samostatne zárobkovo činná osoba si v kalkulačke po zadaní príjmu z podnikania a inej samostatne zárobkovej činnosti môže vypočítať vymeriavací základ a na základe neho aj jednotlivé druhy poistenia – poistné na nemocenské, starobné, invalidné poistenie a poistné do rezervného fondu solidarity. V súčte sa SZČO dozvie, koľko je celkové poistné, ktoré je povinná odvádzať Sociálnej poisťovni.

Dobrovoľne nemocensky poistená osoba si v kalkulačke na informatívny výpočet poistného najprv určí, aký je typ poistenca (pomôcku s popisom nájde v kalkulačke), zadá vymeriavací základ a kalkulačka mu informatívne vypočíta jednotlivé druhy poistenia a ich súčet. Takto sa informatívne dozvie, koľko je povinná celkovo mesačne odvádzať Sociálnej poisťovni.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies