Sociálna poisťovňa evidovala ku koncu februára pohľadávky v sume 816,3 milióna eur

NETKY.SK • 12 Máj 2017, 14:45 • 2 min
Sociálna poisťovňa evidovala ku koncu februára pohľadávky v sume 816,3 milióna eur

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa (SP) evidovala ku koncu februára tohto roka pohľadávky v celkovej sume 816,3 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Oproti koncu vlaňajška sa tak pohľadávky poisťovne zvýšili o 30,3 mil. eur. Uvádza sa to v správe o hospodárení SP ku koncu februára 2017. Z celkového objemu pohľadávok predstavovali pohľadávky poisťovne na poistnom na základe rozhodnutia 520,8 mil. eur, pohľadávky na penále boli vo výške 167,8 mil. eur, nepredpísané pohľadávky tvorili 104,1 mil. eur a ostatné pohľadávky 23,6 mil. eur.

Počas prvých dvoch mesiacov tohto roka podala poisťovňa návrhy na vykonanie exekúcie v celkovom objeme 7,4 mil. eur. "Týmto spôsobom bolo od začiatku roka 2017 vymáhaných 7 833 rozhodnutí," uvádza sa v správe o hospodárení SP. Poisťovňa vydala za január a február 96 rozhodnutí o povolení splátok dlžných súm v celkovom objeme 433 tisíc eur. Splátkové kalendáre pre ich nedodržanie poisťovňa zrušila v štyroch prípadoch na celkovú sumu 13 tisíc eur.

 

"Ku dňu zrušenia rozhodnutia bolo uhradených zo sumy povolenej na splácanie v zmysle schváleného splátkového kalendára 1 tisíc eur," uviedla poisťovňa. Naďalej aktívnych splátkových kalendárov bolo 92 na celkový objem pohľadávok 420 tisíc eur. Z nich dlžníci do konca februára uhradili 30 tis. eur.

Voči sledovaným zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti Ministerstva zdravotníctva SR a transformovaným zdravotníckym zariadeniam evidovala SP ku koncu februára pohľadávky v sume 207 mil. eur. V porovnaní s koncom minulého ide o nárast o 12,2 mil. eur.

 

Pohľadávky poisťovne voči zdravotníckym zariadeniam v pôsobnosti rezortu zdravotníctva dosiahli 157,6 mil. eur, čím sa oproti koncu vlaňajška zvýšili o 10 mil. eur. Voči transformovaným zdravotníckym zariadeniam zaznamenala poisťovňa ku koncu februára pohľadávky vo výške 49,4 mil. eur. Pohľadávky voči týmto zdravotníckym zariadeniam za dva mesiace tohto roka vzrástli o 2,2 mil. eur.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies