Sociálna poisťovňa dáva na chorých menej peňazí

NETKY.SK • 25 August 2013, 10:10 • 2 min
Sociálna poisťovňa dáva na chorých menej peňazí

BRATISLAVA - Kým v júli minulého roka vynaložila poisťovňa na dávky pri dočasnej pracovnej neschopnosti 21,3 mil. eur, v júli tohto roku to bolo 19,7 mil. eur.

slovakia

left justify in out

Sociálna poisťovňa znížila náklady na dočasnú pracovnú neschopnosť (PN). Informoval o tom hovorca Sociálnej poisťovne Peter Višváder. "Priemerné percento dočasnej pracovnej neschopnosti v júli tohto roka dosiahlo najnižšiu hranicu za posledné roky, a to 2,98 %," uviedol. V rovnakom období vlaňajška pritom percento dočasnej PN podľa neho predstavovalo 3,49 %, v júli 2011 to bolo 3,31 %. Kým v júli minulého roka vynaložila poisťovňa na dávky pri dočasnej PN 21,3 mil. eur, v júli tohto roku to bolo 19,7 mil. eur.

"Okrem sezónneho vplyvu sa o zníženie dočasnej PN zaslúžila systematická kontrola Sociálnej poisťovne, keď uvedenom období skontrolovala 40 371 dočasnej PN, z toho 2 812 ošetrujúci lekári na podnet posudkových lekárov Sociálnej poisťovne ukončili," uviedol Višváder. V súčasnosti podľa neho trvá priemerná dočasná PN na Slovensku 57,13 dní, pričom denne maróduje 74 699 osôb. Najčastejšie sa tak deje na východe Slovenska, v okresoch Michalovce, Sobrance a Stropkov, najmenej často v bratislavských okresoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies