Sociálna poisťovňa bude vyplácať pandemické OČR aj počas prázdnin

NETKY.SK • 16 December 2020, 11:19 • 2 min
Sociálna poisťovňa bude vyplácať pandemické OČR aj počas prázdnin

BRATISLAVA - Sociálna poisťovňa dnes ozrejmila, ako to bude s vyplácaním príspevkov počas zimných prázdnin.

slovakia

left justify in out

Zimné prázdniny budú pre všetky základné a stredné školy v čase od pondelka 21. decembra 2020 do piatka 8. januára 2021.

Sociálna poisťovňa dnes informovala, že pandemické ošetrovné, bude rodičom vyplácať aj počas zimných prázdnin.

 

Organizácia školského roka v materských školách podľa poisťovne pojem prázdniny nepozná. Škôlky môžu byť počas celého roka uzatvorené iba na základe rozhodnutia zriaďovateľa alebo riaditeľa. 

 

Ak sa vyučovanie v školách prerušilo ešte pred ich začiatkom na základe rozhodnutia ministra, zriaďovateľa alebo riaditeľa školy, toto prerušenie platí aj počas prázdnin.

Rodičia takýchto detí preto majú nárok na tzv. pandemické ošetrovné aj počas zimných prázdnin. 

 

 

img

 


"Ak si však bude chcieť na obdobie prázdnin uplatniť nárok na výplatu ošetrovného rodič dieťaťa, ktorého škola nebola uzatvorená rozhodnutím príslušného orgánu, tak takíto rodičia nárok na pandemické ošetrovné z dôvodu starostlivosti nemajú," uviedla ďalej poisťovňa. 

 

Ako príklad uviedla rodičov detí navštevujúcich prvý stupeň, ktoré navštevujú triedu, resp. školu, ktorá nebola mimoriadne uzatvorená. Výnimku tvoria iba tí, ktorých dieťa je v karanténe alebo ochorie a majú o potrebe starostlivosti pri karanténe alebo potrebe ošetrovania pri chorobe potvrdenie od lekára.


 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona