Socialisti preniesli do maďarského parlamentu vlajky EÚ na svojich laptopoch

NETKY.SK • 24 November 2014, 18:48 • 2 min
Socialisti preniesli do maďarského parlamentu vlajky EÚ na svojich laptopoch

BUDAPEŠŤ - Poslanci opozičnej Maďarskej socialistickej strany (MSZP) "prešli cez rozum" predsedovi parlamentu Lászlóovi Kövérovi, ktorý v uplynulých týždňoch už niekoľkokrát dal vyniesť z rokovacej sály nimi vnesenú vlajku Európskej únie. Socialisti totiž dnes prišli na schôdzu s laptopmi na vrchnej strane oblepenými vlajkou únie a maďarskou národnou vlajkou.

slovakia

left justify in out

Podľa komerčnej rozhlasovej stanice Klubrádió po otvorení laptopov bol Kövér nútený viesť schôdzu pri pohľade na desiatky európskych vlajok.
   

Predseda parlamentu síce túto situáciu dnes už nekomentoval, no niekoľkokrát sa oboril na ľavicových poslancov, ktorí sa podľa jeho názoru nesprávali dostatočne dôstojne.
     

"Chápem, že ľavicoví poslanci dokážu strpieť maďarskú národnú vlajku iba s vlajkou inej farby - červenej, prípadne modrej, toto je však teraz maďarský národný parlament," povedal pred týždňom Kövér.
     

Na budove maďarského parlamentu, ktorá je na budapeštianskom Kossuthovom námestí, je vyvesená už dlhšiu dobu iba maďarská a sikulská vlajka, vlajka EÚ však nie. Na túto skutočnosť upozornil internetový server Index po ustanovujúcej schôdzi parlamentu po aprílových voľbách.
     

Tlačové oddelenie zákonodarného zboru serveru odpovedalo, že vlajku EÚ "nie je povinné na budovu parlamentu vyvesiť, preto tam ani nebude". V zmysle maďarského zákona o používaní vlajky EÚ je totiž parlament výnimkou.
     

Vyvesiť vlajku Európskej únie na budovu parlamentu chceli už 28. októbra aj účastníci protestného zhromaždenia proti zdaneniu internetu. Polícia, ktorá obkolesila parlament na Kossuthovom námestí, im nevyhovela. Dve vlajky EÚ napokon z okna parlamentu vyvesili tri poslankyne MSZP. Ich čin ocenili prítomní protestujúci potleskom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies