Socialisti a demokrati z europarlamentu chcú nové voľby v Českej republike

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 09:00 • 2 min
Socialisti a demokrati z europarlamentu chcú nové voľby v Českej republike

BRUSEL - Pokroková aliancia socialistov a demokratov (S&D) v Európskom parlamente dnes oznámila, že v súvislosti so škandálom úplatkárstva, ktorý viedol k demisii českého premiéra Petra Nečasa, podporuje scenár predčasných volieb v Českej republike.

slovakia

left justify in out

"Škandál spojený s nelegálnym sledovaním a úplatkárstvom, ktoré viedli k rezignácii premiéra, ukazuje, že česká vláda je v bezvýchodiskovej situácii," konštatoval predseda S&D Hannes Swoboda.

Vplyvný rakúsky europoslanec upozornil, že v tejto chvíli nie je ešte známe, kto všetko bol zapletený do rozvíjajúceho sa škandálu v Českej republike a akým spôsobom. A dodal, že namiesto toho, aby pokračovala súčasná oslabená vláda vo výkone moci, ľudia by mali mať možnosť vybrať si novú vládu v predčasných voľbách.

Výzva skupiny S&D v europarlamente sa nesie v tradičnom duchu politickej podpory, ktorú skupina pri rôznych príležitostiach preukazuje svojim politickým spojencom v európskych štátoch.  

Podpredseda S&D, český europoslanec Libor Rouček v tejto súvislosti dodal, že iba nové parlamentné voľby sú východiskom zo súčasnej situácie.

"Iba nové voľby môžu ukončiť hlbokú morálnu, politickú a ekonomickú krízu, do ktorej dostala Českú republiku pravicová vláda," uviedol Rouček vo vyhlásení pre médiá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies