Socialisti a demokrati v Európskom parlamente odsúdili slovenské referendum

NETKY.SK • 6 Február 2015, 08:06 • 2 min
Socialisti a demokrati  v Európskom parlamente odsúdili slovenské referendum

ŠTRASBURG - Skupina progresívnej aliancie socialistov a demokratov v Európskom parlamente (S&D) vo štvrtok odsúdila nadchádzajúce referendum na Slovensku, ktoré označila za "veľmi kontroverzné" a "vážne diskriminujúce voči LGBT osobám".

slovakia

left justify in out

Podľa zverejnenej tlačovej správy hlasovanie "vyvoláva znepokojenie naprieč Európskou úniou" i napriek prieskumom predpovedajúcim nízky záujem voličov. Politická skupina, ktorá je so 191 kreslami druhou najsilnejšou v 751-člennom pléne, prostredníctvom svojho podpredsedu Jörga Leichtfrieda vyzýva slovenských občanov, aby sa v sobotu "postavili za demokraciu a ľudské práva". 

 

"Okrem samotného obsahu tohto referenda zaráža najviac to, že slovenských občanov nežiadajú, aby urobili rozhodnutie o vlastných právach, ale o právach menšiny. V demokracii ani väčšina nemôže upierať rovnocenné práva menšine," vyjadril sa rakúsky europoslanec.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies