Soči zasiahli povodne práve v čase inšpekcie MOV

NETKY.SK • 25 September 2013, 11:58 • 2 min
Soči zasiahli povodne práve v čase inšpekcie MOV

SOČI - Inšpektori z Medzinárodného olympijského výboru (MOV) môžu v týchto dňoch na vlastné oči sledovať, ako organizátori zimných olympijských hier 2014 v Soči zvládajú krízovú situáciu.

slovakia

left justify in out

Práve počas poslednej pracovnej návštevy koordinačnej komisie MOV spôsobili silné dažďové zrážky povodne, ktoré prinútili ruské úrady vyhlásiť stav núdze. Zo svojich korýt sa vylialo niekoľko miestnych riek, voda zaplavila časť diaľnic a niekoľko domov. Podľa ministerstva pre krízové situácie hladina už začína klesať a aj miestna doprava sa vracia do normálnych koľají. Prevádzka letiska a železničnej stanice sa nezastavila. Na práce spojené s upratovaním ulíc a čerpaním vody povolali 1800 osôb. Najväčšiu spúšť napáchala voda v dedine Mirnyj, kde zaplavilo desať domov a zasahujú tam záchranné tímy.

V utorok do Soči pricestovala koordinačná komisia MOV na čele s Jeanom-Claudom Killym. Na pobreží Čierneho mora pobudne tri dni, aby sa presvedčila, či prípravy na ZOH 2014 finišujú podľa plánu. ZOH 2014 sa začnú 7. februára a organizátorom zostáva ešte 135 dní na doladenie detailov. Už o štyri dni v nedeľu 29. septembra v starogréckej Olympii zapália oheň pre štafetu s pochodňou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies