Soči je stále v stave dokončovania - štyri dni pred koncom

NETKY.SK • 20 Február 2014, 15:31 • 2 min
Soči je stále v stave dokončovania - štyri dni pred koncom

SOČI - MOV priznal problémy s ubytovaním, spozorovali ich neskoro.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Do konca XXII. zimných olympijských hier zostávajú štyri dni, ale všetky hotelové izby v Soči stále nie sú pripravené prijať hostí. Priznal to aj technický riaditeľ Medzinárodného olympijského výboru (MOV) pre olympijské hry Gilbert Felli.

"Áno, sú tu isté problémy s hotelmi, no musíme brať do úvahy, že s niektorými ubytovacími zariadeniami sa ani nepočítalo. Chcem byť k našim priateľom zo Soči spravodlivý. Sú tu hotely, ktoré nemali byť v tomto čase dokončené, ale majitelia sa rozhodli zvýšiť pred ZOH tempo prác, aby ponúkli svoje služby organizačnému výboru," vysvetlil Švajčiar Felli. 

 

Kritickejšie hodnotil situáciu šéf koordinačnej komisie pre ZOH 2014 Jean-Claude Killy. Priznal, že problém s hotelmi nespozoroval včas. "Uvedomili sme si to príliš neskoro. Poplašné zariadenie sa spustilo až v septembri. Mimoriadne som vycestoval do Soči a pýtal som sa: ´Čo treba spraviť? Nemôžeme organizovať olympijské hry bez ubytovacích kapacít´," citoval Killyho spravodajský systém ZOH. 

 

Podľa riaditeľky organizačného výboru pre komunikáciu Alexandry Kosterinovej Rusi dodali všetko, čo sľúbili. "Všetci sú ubytovaní, novinári aj ostatní návštevníci. Záväzky sme splnili," uviedla. 

 

Aj v týchto dňoch sa v Soči usilovne pracuje na dotiahnutí niektorých "detailov" - naťahujú sa telefónne linky, vešajú závesy na sprchovacích kútoch, inštalujú práčky. 

 

Singapurský šéf koordinačnej komisie pre ZOH 2018 v Pjongčangu Jerry Ling verí, že stav v Soči bude ponaučením. "Pre budúcich hostiteľov je to jedinečná príležitosť načerpať skúsenosti," povedal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona