Sochu cikajúceho chlapčeka neoblečú do kostýmu Michaela Jacksona

NETKY.SK • 22 Jún 2019, 12:56 • 2 min
Sochu cikajúceho chlapčeka neoblečú do kostýmu Michaela Jacksona

BRUSEL - Mesto Brusel sa rozhodlo, že populárnu sošku cikajúceho chlapčeka neoblečú do kostýmu Michaela Jacksona, ako bolo pôvodne plánované pri príležitosti 10. výročia smrti amerického speváka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom v piatok agentúra AFP s odvolaním sa na miestne úrady.

 

Rozhodnutie prišlo po tom, ako nový dokumentárny film Leaving Neverland oživil tvrdenia, že spevák sexuálne obťažoval deti.

 

"Bruselské mestské zastupiteľstvo nie je k dokumentu ľahostajné a rozhodlo sa zaujať obozretný postoj," uviedol v piatok hovorca zastupiteľstva.

 

Sošku nahého chlapčeka (Manneken Pis) cikajúceho do barokovej fontány umiestnili v centre Bruselu na začiatku 17. storočia a stala sa jedným zo symbolov mesta.

 

Chlapčeka prezliekajú približne 130-krát do roka do rôznych kostýmov, ktoré často venujú organizácie alebo veľvyslanectvá s cieľom pripomenúť si mimoriadnu udalosť ako napríklad čínsky Nový rok alebo majstrovstvá sveta vo futbale.

 

Jacksonov kostým si mal Manneken pôvodne obliecť 25. júna. Leaving Neverland, ktorý v Belgicku vysielali koncom marca, však znova oživil obvinenia speváka z pedofílie. Obyvatelia Belgicka majú podľa AFP stále v pamäti škandál pedofila Marca Dutrouxa, ktorého v roku 2004 súd uznal za vinného z únosu a znásilnenia šiestich dievčat a za smrť štyroch z nich.

 

Svetoznámy americký spevák a skladateľ Michael Jackson, ktorého album Thriller sa stal najpredávanejším albumom na svete, zomrel 25. júna 2009 vo veku 50 rokov.

 

Jackson bol v roku 2003 obvinený z údajného pohlavného zneužívania detí, avšak porota ho o dva roky neskôr vyhlásila za nevinného vo všetkých bodoch obžaloby.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona