Sobotňajšie preteky v Kuusame zrušili

NETKY.SK • 30 November 2013, 19:27 • 2 min
Sobotňajšie preteky v Kuusame zrušili

KUUSAMO - Členovia rozhodcovskej komisie jury zrušili pre nevyhovujúce poveternostné podmienky vo fínskom Kuusame napokon sobotňajšie preteky jednotlivcov v rámci Svetového pohára v skokoch na lyžiach.

slovakia

left justify in out

Sobotňajšia súťaž jednotlivcov v skokoch na lyžiach vo fínskom Kuusame v rámci Svetového pohára (SP) 2013/2014 nemá víťaza. Členovia rozhodcovskej komisie jury pre nevyhovujúce poveternostné podmienky napokon zrušili preteky. Prvé kolo hlavnej súťaže na mostíku HS-142 stihlo odskákať iba 37 zo 76 pretekárov. Priebežným lídrom bol Poliak Stefan Hula, ktorý doletel na značku 138 metrov (133,3 bodu). O tom, aký bude osud tejto neuskutočnenej súťaže a či nepríde k zrušeniu bez náhrady, sa rozhodne neskôr. Slovensko nemalo na severe Európy zastúpenie.

Skokanom na lyžiach na začiatku novej zimnej sezóny 2013/2014 príliš nepraje počasie. Zlé počasie v Kuusame spôsobilo, že pre silný vietor sa neuskutočnila plánovaná sobotňajšia popoludňajšia kvalifikácia. Organizátori stanovili, že na štart 1. kola hlavnej súťaže sa môže postaviť všetkých 76 prihlásených skokanov. Následný verdikt zo strany členov jury rozhodol o tom, že finálové 2. kolo sa s určitosťou neuskutoční a víťaza určí prvé súťažné kolo. Napokon bolo počasie proti a v sobotu sa v Kuusame nedoskákalo. Jury zhodnotila situáciu a vzhľadom na bezpečnosť pretekárov stanovila definitívu. V dosiaľ dvoch dokončených pretekoch jednotlivcov v rámci SP zvíťazili Poliak Krzysztof Biegun (v nedeľu 24. 11. pre nevyhovujúce klimatické podmienky iba v jednokolovej súťaži v nemeckom Klingenthale) a obhajca krištáľového glóbusu Gregor Schlierenzauer z Rakúska (v piatok 29. 11. v dvojkolovej súťaži v Kuusame). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies