Sobotku navrhli na predsedu ČSSD všetky kraje okrem Juhočeského

NETKY.SK • 10 Február 2017, 07:48 • 2 min
Sobotku navrhli na predsedu ČSSD všetky kraje okrem Juhočeského

OSTRAVA - Moravskosliezska krajská organizácia ČSSD navrhla dnes na predsedu strany opäť Bohuslava Sobotku, ktorý tak má pred marcovým snemom strany nominácie zo všetkých krajov okrem Juhočeského, informovala dnes na svojej webovej stránke spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Krajský predseda ČSSD Miroslav Novák novinárom povedal, že Sobotka získal v Moravskosliezskom kraji pri verejnom hlasovaní 91 zo 104 hlasov.

Český premiér je pripravený zabojovať v marci opätovne o funkciu predsedu ČSSD.

Moravskosliezska ČSSD odporučila na prvého podpredsedu strany dvoch ľudí, ktorí získali rovnaký počet 65 hlasov - ministra vnútra Milana Chovanca a Sobotkova kritika Jeronýma Tejca.

Juhočesi na funkciu predsedu nenominovali nikoho, Sobotka tam v tajnej voľbe nezískal dostatok hlasov. Na prvého podpredsedu strany navrhli Tejca.

Ten získal nomináciu na prvého podpredsedu aj vo svojej domovskej juhomoravskej krajskej organizácii, spolu s moravskosliezskou ČSSD tak má spolu dve. Naopak Chovanca si želá vidieť naďalej vo funkcii prvého podpredsedu až deväť krajských organizácií ČSSD rovnako ako premiér Sobotka, uviedla ČT24.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies