Sobotkova ČSSD zvažuje nomináciu vlastného kandidáta na prezidentský post

NETKY.SK • 16 Máj 2017, 19:33 • 2 min
Sobotkova ČSSD zvažuje nomináciu vlastného kandidáta na prezidentský post

PRAHA - Českí sociálni demokrati z ČSSD nevidia medzi kandidátmi na post prezidenta krajiny ľavicového uchádzača, preto zvažujú nomináciu vlastného kandidáta.

slovakia

left justify in out

Naznačil to predseda strany, premiér Bohuslav Sobotka s tým, že by malo ísť o osobnosť, ktorá by sa postavila mocenskému paktu súčasného prezidenta Miloša Zemana a lídra hnutia ANO Andreja Babiša.

 

Sobotka, ktorý podľa vlastných slov registruje vzájomnú podporu oboch politikov v snahe zotrvať na Pražskom hrade a dostať sa do čela vlády, vylúčil v tejto súvislosti vlastnú kandidatúru.

 

Podľa Sobotku prišiel Zeman po svojich viacerých krokoch o podporu z radov sociálnych demokratov a v strane sa rozvinula diskusia o eventuálnej nominácii protikandidáta ČSSD v prezidentských voľbách.

 

Informácie priniesol spravodajský kanál verejnoprávnej Českej televízie ČT24. Hovorca hlavy štátu Jiří Ovčáček v reakcii na premiérove slová z Číny odkázal, že to nie je prekvapenie.

 

Podľa jeho slov už vo februári politológ Jiří Pehe, ktorý, ako formuloval hovorca, má blízko k premiérovi, uviedol, že Sobotka urobí všetko pre to, aby Zeman nebol znovuzvolený do funkcie prezidenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona