Sobotka zvolá na 15. februára mimoriadny summit V4 o utečencoch

NETKY.SK • 26 Január 2016, 13:41 • 2 min
Sobotka zvolá na 15. februára mimoriadny summit V4 o utečencoch

PRAHA - Česká republika zvolá v polovici februára mimoriadny summit krajín Vyšehradskej štvorky (V4), na ktorom budú zástupcovia Česka, Poľska, Maďarska a Slovenska rokovať predovšetkým o utečeneckej kríze.

slovakia

left justify in out

Český premiér Bohuslav Sobotka to dnes oznámil na Twitteri.

 

"Česko zvolá na 15. februára mimoriadny summit V4. Hlavnou témou bude riešenie migračnej krízy," uviedol český predseda vlády na Twitteri. Sobotkove vyjadrenie citoval spravodajský server Novinky.cz s tým, že na stretnutí by sa mohli zúčastniť premiéri ČR, Slovenska, Maďarska a Poľska.

Sobotka vycestoval dnes na návštevu Slovenska, kde rokuje so svojím partnerom Robertom Ficom. Témou sú predovšetkým otázky súvisiace s migračnou krízou v EÚ, píšu Novinky.cz.

 

Český premiér podľa tohto spravodajského servera v uplynulých dňoch povedal, že možným riešením na zvládnutie migračnej vlny by bolo vytvorenie záložnej hranice na línii medzi Bulharskom a Macedónskom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies