Sobotka zoznámil Zemana s kandidátmi na ministrov, ich mená nezverejnil

NETKY.SK • 3 Január 2014, 18:47 • 2 min
Sobotka zoznámil Zemana s kandidátmi na ministrov, ich mená nezverejnil

PRAHA - Predseda ČSSD a kandidát na českého premiéra Bohuslav Sobotka navštívil dnes podvečer prezidentský zámok v Lánoch, kde odovzdal prezidentovi Milošovi Zemanovi životopisy kandidátov na ministrov, aby sa s nimi mohol bližšie zoznámiť, pozrieť si ich kvalifikáciu a nečerpal informácie iba z médií.

slovakia

left justify in out

Sobotka to oznámil na tlačovom brífingu po skončení stretnutia, konkrétne mená však médiám nepovedal. Sobotka informoval, že v pondelok 6. januára o 14.00 h podpíšu predsedovia ČSSD, ANO a KDU-ČSL a predsedovia ich parlamentných klubov v Poslaneckej snemovni koaličnú zmluvu. Následne sa predsedovia týchto troch strán stretnú, aby si definitívne potvrdili menoslov vlády, ktorý potom Sobotka podľa vlastných slov odovzdá prezidentovi. Informoval o tom Radiožurnál Českého rozhlasu. Sociálna demokracia má mať vo vláde osem kresiel, hnutie ANO Andreja Babiša šesť a ľudovci tri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies