Sobotka vyzýva k popravám utečencov! Jeho účet na Twitteri napadli rasisti

NETKY.SK • 23 December 2015, 16:19 • 2 min
Sobotka vyzýva k popravám utečencov! Jeho účet na Twitteri napadli rasisti

PRAHA - Účet českého premiéra Bohuslava Sobotku na sociálnej sieti Twitter sa v stredu dopoludnia stal terčom útoku rasistických hackerov. Informuje o tom dnes spravodajský server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Počas návštevy predsedu vlády v areáli vo Vrběticiach sa na jeho twitterovom konte začalo zverejňovať množstvo správ s nenávistným a neskrývane rasistickým obsahom.

 

Sobotku v čele stránky, ktorá začala odkazovať na rasistický web, označili za vlastizradcu. Veľa uverejnených príspevkov smerovalo najmä proti utečencom. Hackeri zverejňujú pod jeho menom aj nenávistné vyjadrenia proti utečencom a popravám "demokratických elit" s odkazmi na extrémistické weby, uvádza tn.nova.cz.

 

Neskôr sa na Sobotkovom účte začali objavovať tiež xenofóbne príspevky v angličtine, ktoré mali premiéra diskreditovať v zahraničí.

 

Kancelária premiéra Novinkám potvrdila, že o incidente vie. "Situáciu aktuálne riešime a snažíme sa tento útok zastaviť," doplnil hovorca premiérovho kabinetu Martin Ayrer.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies